Purée ziemniaczane z cebulką i pietruszką

4.5 (147 ocen)

  • 3 min

Ten dodatek do codziennego obiadu to doskonała alternatywa dla zwykłych ziemniaków.

  • 3 min

Składniki:

  • 2 duże ziemniaczki
    1 mała cebulka
    2 płaskie łyżki margaryny
    natka pietruszki
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Purée ziemniaczane z cebulką i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, płuczemy, dzielimy na mniejsze części i wstawiamy do wody.
  • 2. Kiedy woda zacznie wrzeć, lekko ją solimy.
  • 3. W tym czasie kroimy cebulkę na małe kawałeczki.
  • 4. Ziemniaki ugotowane al dente odcedzamy.
  • 5. Wcześniej pokrojoną cebulkę wrzucamy do rondelka na rozgrzaną margarynę. Lekko dusimy.
  • 6. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i ziemniaki.
  • 7. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować