WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ I PIETRUSZKĄ

0 (0 ocen)

  • 35 min

Watróbka ma wiele cennych witamin oraz żelaza, powinnismy czesto podawać ją dzieciakom

  • 35 min

Składniki:

  • pół kg wątróbki wieprzowej
    1 duża cebula
    pęczek natki pietruszki
    sól
    olej do smażenia
    mąka do panierowania
    mleko do wymoczenia wątróbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z cebulką i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę kroimy w paski szer ok 3 cm. Do miseczki wlewamy pok 1,5 szkl
    mleka, wkładamy w nie wątróbkę na conajmniej 1 godz.Wątróbkę
    wyjmujemy z mleka. Panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na rozgrzanej
    patelni. Po obsmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy
    solą. Cebulę kroimy w piórka, przesmażamy na rumiano. Wykładamy na
    wątróbkę. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pietruszka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować