Pierś z kurczaka z czosnkiem i natką pietruszki

4.5 (150 ocen)

  • 5 min

Czosnek i pietruszka nadają piersi z kurczaka wspaniały smak i aromat.

  • 5 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    jajko
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    4 ząbki czosnku
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z czosnkiem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy.
  • 2. Nożykiem o ostrym zakończeniu nacinamy pierś w kilku miejscach z obu stron.
  • 3. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę.
  • 4. Wszystko łączymy razem i powstałą masą wypełniamy nacięcia w piersi z kurczaka.
  • 5. Do miseczki wbijamy jajko. Roztrzepujemy je i doprawiamy do smaku.
    Możemy dodać także troszkę natki z pietruszki.
  • 6. Pierś z kurczaka obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na patelni, na rozgrzanym oleju.

Porady

Piersi z kurczaka nie odtaczam nigdy w mące. Powoduje ona, że od już usmażonego mięsa panierka odchodzi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować