Pulpety w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

Lubię gotować dla moich domowników

Składniki:

  • mięso mielone - 500 g
    cebula - 1 szt
    jajka 2 szt
    sól i pieprz
    mąka do obtaczania
    3 łyżki bułki tartej
    2 kostki rosołowe
    śmietana- 200 ml
    pieczarki - 300 g
    masło 1,5 łyżki do smażenia
    koperek świeży - 0,5 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z jajkami, bułką tartą, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • 2. Z masy mięsnej formować okrągłe pulpety, obtaczać w mące.
  • 3. W garnku zagotować wodę, dodać kostki rosołowe. Pulpety wrzucać na gotującą wodę, gotować na wolnym ogniu, kilka minut.
  • 4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle, razem z cebulką, dodać do pulpetów.
  • 5. Koperek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do garnka z pulpetami.
  • 6. Łyżkę mąki rozmieszać ze śmietaną, wlać do pulpetów, zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować