Pulpeciki z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sos
- Cebulę pokroić w kostkę na patelni dać kilka łyżek oleju dać czosnek cebulę i paprykę wszystko smażyć aż papryka zmięknie ale uważać aby się nie przypiekła
- Dodać pomidory przecier skórki pomarańczy i szklankę wody dusić pod przykryciem aż odparuje połowa wody Zmiksować wszystko blenderem
Doprawić solą i pieprzem
3.- Pulpeciki smażyć na kilku łyżkach oleju oleju aż będą dobrze brązowe wyjąć pulpety na talerz do tłuszczu w razie konieczności dodać troszkę oliwy
- Smażyć na niej cebulę pokrojoną w krążki aż się zeszkli dodać pulpety zalać wszystko sosem paprykowym oraz dodać groszek dusić wszystko ok 15 minut co jakiś czas przemieszać jakby był sos zbyt gęsty można dolać troszkę wody podawać np z makaronem
Komentarze