przysmak Shreka- schabowe ze szpinakiem i serkiem włoskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nowy pomysł na niedzielny obiad. Amatorzy szpinaku i schabowego będą zachwyceni- kotlet jest chrupiący, rozpływa się w ustach i ma oryginalny smak. Domownikom bardzo smakowała taka wersja popularnego kotleta.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    300 g szpinaku
    150 g serka typu włoskiego
    2 łyżki śmietany
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    jajko
    bułka tarta
    mąka
    łyżka masła
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Przysmak shreka- schabowe ze szpinakiem i serkiem włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem, dodać chilii i ząbek czosnku. Wymieszać, dodać śmietanę i zagotować.
  • 2. Schab rozbić, natrzeć czosnkiem i przyprawami. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z dwóch stron. Ułożyć na blaszce do pieczenia. Na każdy kotlet położyć grubą warstwę szpinaku i przykryć plastrem serka włoskiego. Umieścić w piekarniku aby ser się przytopił. Posypać ostrą papryką.

Porady

Można użyć żółtego sera lub sera plesniowego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować