Potrawka z dalekiego wschodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę ziemniaczaną zalewamy 1,5 szklanki wody. Wkładamy na dobę do lodówki. Następnie odlewamy wodę, mąkę mieszamy z białkami. Doprawiamy. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody. Zalewamy bułkę tartą.
2.Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Zanurzamy w bułce, a następnie w cieście. Smażymy ok. 4 minut w rozgrzanym głębokim oleju.
3.Sos: warzywa i pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w paski. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i czosnek, a następnie pieczarki
i resztę warzyw. Pozostałe składniki sosu mieszamy i gdy warzywa zmiękną, wlewamy na patelnię. Podajemy osobno do usmażonego mięsa.
Komentarze