Potrawka z Dalekiego Wschodu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Do potrawy zamiast drobiu można użyć wieprzowiny lub wołowiny. Gdy sos jest zbyt rzadki, zagęszczam go mąką ziemniaczaną.

Składniki:

  • 1 kg filetów drobiowych
    kostka rosołowa
    1,5 szkl. mąki ziemniaczanej
    2 białka
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    olej

    Sos:
    3 ząbki zmiażdżonego czosnku
    cebula
    50 dag marchewki
    4 pieczarki
    1/2 ogórka
    papryka
    6 łyżek łagodnego keczupu
    4 łyżki octu
    2 łyżki sosu sojowego
    szczypta soli i papryki
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z dalekiego wschodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę ziemniaczaną zalewamy 1,5 szklanki wody. Wkładamy na dobę do lodówki. Następnie odlewamy wodę, mąkę mieszamy z białkami. Doprawiamy. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody. Zalewamy bułkę tartą.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Zanurzamy w bułce, a następnie w cieście. Smażymy ok. 4 minut w rozgrzanym głębokim oleju.
  • 3. Sos: warzywa i pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w paski. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i czosnek, a następnie pieczarki
    i resztę warzyw. Pozostałe składniki sosu mieszamy i gdy warzywa zmiękną, wlewamy na patelnię. Podajemy osobno do usmażonego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować