Pomarańczowe Pałki

4.5 (186 ocen)

Pyszne,soczyste,ostre i aromatyczne pałeczki mmmm :-)

Składniki:


  • 8-10 sztuk pałki z kurczaka
    1 duża pomarańcza
    2 łyżeczki rozmaryn (suszony)
    2 łyżeczki przyprawa do kurczaka (złocista)
    3 łyżki sos chili z czosnkiem
    1 łyżeczka czosnek granulowany
    1 płaska łyżeczka papryka ostra w proszku
    2 łyżki sos sojowy-ciemny
    sól,pieprz (wg.uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pomarańczowe pałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomarańczowe Pałki 1. Umyte pałki wkładamy do miski.Dodajemy do nich wszystkie przyprawy oraz pokrojoną na cztery części pomarańczę (z jednej części wyciskamy sok na mięso) Wszystko mieszamy i wkładamy do lodówki na noc.
  • Pomarańczowe Pałki 2. Na drugi dzień przekładamy pałki do naczynia żaroodpornego wraz z pozostałą marynatą i pomarańczą,przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy jedną godzinę i piętnaście minut (grzanie góra,dół)
  • Pomarańczowe Pałki 3. Pod koniec pieczenia odkrywamy pokrywę i podpiekamy mięso do uzyskania złocistego koloru.
    Gorące przekładamy na talerze polewamy sosem który wytworzył się podczas pieczeniai podajemy z czym kto lubi.

    SMACZNEGO :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować