pomarańczowe pałki kurczaka z piekarnika

4.5 (151 ocen)

pałki są smaczne, soczyste i na ciepło i na zimno.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • olej rzepakowy 1/2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, curry 1 łyżeczka, rozmaryn suszony 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sok z pomarańczy 2 sztuki, pałki z kurczaka 8 sztuk/większe
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pomarańczowe pałki kurczaka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. pałki kurczaka dobrze opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym........

    wycisnąć sok z 1 pomarańczy i wymieszać w marynacie z oleju, rozmarynu, curry, pieprzu, kucharka, przyprawy w płynie.............

    wlać marynatę do pałek, dobrze je natrzeć i schować do lodówki najlepiej na całą noc

  • etap 2. przed pieczeniem wycisnąć sok z 2 pomarańczy i polać nią pałk w marynacie
  • etap 3. piec pod przykryciem w 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 5 - 7 minut, pałki będą bardziej chrupiące
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.11 (227 ocen)

Pałki z kurczaka w rękawie

To może cię zainteresować