Pałki faszerowane

  • wyświetlono: 48285 |
  • dodany do książki kucharskiej: 20 |
  • polecenia: 0

Palce lizać:)

martaf
  • 30min

Składniki

10 pałek z kurczaka
400 g mięsa mielonego wieprzowego ( najlepiej z łopatki)
250 g pieczarek
natka pietruszki
1 cebula
natka koperku
sól
pieprz
1 jajko
przyprawy do smaku: papryka, oregano, bazylia, majeranek, czosnek granulowany
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Pałki faszerowane

  • Pałki1. Umyć i wyfiletować pałki. Gdy wyfiletujemy pałki przygotować marynatę. Do łyżki oliwy z oliwek dodajemy ulubione przyprawy, całość mieszamy i nacieramy pałki i na 15 minut chowamy do lodówki.
  • 2. W tym czasie obieramy pieczarki i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni po czym dodajemy pieczarki. Pieczarki i natki pietruszki i koperku dodajemy do mięsa mielonego, na końcu jajko i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wciskamy w pałki, po czym układamy na nasmarowanej blasze i pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone pałki z indyka

Dodane przez: czarrna

Pieczone pałki z indyka

Delikatne i aromatyczne mięso indycze...

Pałki z kurczaka w rękawie

Dodane przez: e-jola1

Pałki z kurczaka w rękawie

Są aromatyczne i soczyste

pałki zasmażane

Dodane przez: katarzynka455

Pałki zasmażane

smaczny dodatek do obiadu i nie...

Pałki miodowo-musztardowe

Dodane przez: Kloruś

Pałki miodowo-musztardowe

Soczyste, słodkawe i miękkie mięso...

Miodowo-rozmarynowe pałki

Dodane przez: Iwona75

Miodowo-rozmarynowe pałki

Pałki są delikatne, lekko słodkie...

Złote pałki z kurczaka

Dodane przez: Anyzkowo

Złote pałki z kurczaka

Prosta propozycja na dzisiejszy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE