Pałki faszerowane

4.37 (173 ocen)

  • 30 min

Palce lizać:)

  • 30 min

Składniki:

  • 10 pałek z kurczaka
    400 g mięsa mielonego wieprzowego ( najlepiej z łopatki)
    250 g pieczarek
    natka pietruszki
    1 cebula
    natka koperku
    sól
    pieprz
    1 jajko
    przyprawy do smaku: papryka, oregano, bazylia, majeranek, czosnek granulowany
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.37 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki 1. Umyć i wyfiletować pałki. Gdy wyfiletujemy pałki przygotować marynatę. Do łyżki oliwy z oliwek dodajemy ulubione przyprawy, całość mieszamy i nacieramy pałki i na 15 minut chowamy do lodówki.
  • 2. W tym czasie obieramy pieczarki i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni po czym dodajemy pieczarki. Pieczarki i natki pietruszki i koperku dodajemy do mięsa mielonego, na końcu jajko i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wciskamy w pałki, po czym układamy na nasmarowanej blasze i pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować