Polewka (biała zupa)

4.48 (147 ocen)

  • 10 min

Zupka prosta i szybko się ją robi, smak ciekawy, kwaskowy. Coś nowego na naszym stole. Nam smakowało.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 l wody
    1 l zsiadłego mleka (użyłam maślanki, bo zsiadłe mleko nie istnieje w okolicznym sklepie)
    szklanka mleka
    2 łyżki mąki żytniej
    sól
    ziemniaki
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Polewka (biała zupa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zagotowanej wody wlewamy zsiadłe mleko, mieszamy, zagotowujemy, po czym zaprawiamy mąką rozprowadzoną słodkim mlekiem. Polewkę doprawiamy solą i podajemy do niej (osobno) ugotowane w mundurkach ziemniaki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować