Chłopska polewka - kapuśniak

0 (0 ocen)

pod nazwą kryje się pyszny kapuśniaczek

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
    2 średnie cebule
    1 szklanka kwaśnej śmietany
    ok 200 g wędzonego boczku
    ok 200 g wędzonej kiełbasy
    ząbek czosnku
    1-2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżka mąki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Chłopska polewka - kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zalej 3 l wody i zagotuj.
    Boczek pokrój w kostkę a kiełbasę w plasterki. Na suchej patelni podsmaż boczek i dodaj do gotującej się kapusty.
    Cebulę i czosnek drobno posiekaj po czym dodaj do zupy. Zupę gotuj do momentu aż kapusta będzie miękka.
    W między czasie podsmaż kiełbasę,dodaj pod koniec gotowania się zupy. Przypraw do smaku słodką papryką oraz solą. Śmietanę wymieszaj z mąką i dodaj do zupy. Zawartość garnka ponownie zagotuj cały czas mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować