Polewka Kminkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo prosta, szybka i tania zupa z pradawną historią naszych Słowiańskich przodków. Zupa jest bardzo aromatyczna i przede wszystkim smaczna.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 łyżeczki ziaren kminku
    1 l wywaru z kury
    łyżeczka mąki pszennej
    200 ml śmietany
    sól, łyżeczka cukru
    świeże ziarna kminki i świeża pietruszka do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Polewa

Polewka kminkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kminek zalać szklanką wody i gotować 10 minut. Odcedzić na sicie a wywar zachować, ziarenka można wyrzucić. Do wywaru z kury wlać wywar z kminku i zagotować.
    Mąkę, 4 łyżki śmietany dokładnie wymieszać ze szczyptą soli i cukrem oraz 2 łyżkami gorącego wywaru, wlać do zupy. Podawać z chlebem lub grzankami, można posypać świeżym kminkiem i pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kminek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować