Podwieczorek "Wesołe owoce"

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Naczynie z wydrążonego melona na pewno nie jest nudne.Napełnione biszkoptem,musem truskawkowym,kulkami bananowymi,truskawkami i kawałkami melona zachwyci każde dziecko.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - melon (melony Galia z zieloną skórką i jasnozielonym miąższem): 2 sztuki
    - truskawki świeże: 300 gramów
    - banany: 3 sztuki
    - gotowy spód biszkoptowy jasny: 1 sztuka
    - ser mascarpone: 4 łyżki
    - cukier puder waniliowy (przesiany przez sitko): 2 łyżeczki
    - cytryna: 1 sztuka
    - miód płynny naturalny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Podwieczorek "wesołe owoce" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Love truskawki 1. Truskawki umyć,pozbawić szypułek,pokroić na plasterki.Kilka pozostawić do dekoracji.Melony "Galia" są słodkie i aromatyczne.Przecinamy je na pół,wydrążamy łyżką do melona.
  • truskawki 2. Łyżką do melona wydrążyć bananowe kulki.Z połowy cytryny wycisnąć sok,wymieszać z miodem.Pokrojone truskawki włożyć do rondla,polać sokiem cytrynowym wymieszanym z miodem.Gotować na małym ogniu(4 minuty).Odstawić.Wymieszać z mascarpone.
  • wycinane biszkopty 3. Z gotowego spodu biszkoptowego wyciąć mniejsze krążki.
  • Melonowe miseczki 4. Biszkoptowe krążki włożyć do melonowych miseczek.
  • sos mascarpone/truskawka 5. Teraz polać biszkopty sosem mascarpone/truskawka.
  • wesołe owoce 6. Na musie ułozyć owoce:kawałki melona,truskawki,kulki bananowe.Polać sokiem z cytryny wymieszanym z miodem.Posypać waniliowym cukrem pudrem.Ułożyć na talerzu w towarzystwie truskawek i uśmiechniętego banana(ozdobić według uznania,ja wykonałam pacynkę z wełny,ale można po prostu namalować radosną bużkę).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Melon Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować