Placki ryżowo - warzywne

5 (172 ocen)

Świetna propozycja dla wszystkich "plackożerców':)

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    1 torebka ugotowanego ryżu
    2 duże marchewki
    150 g pieczarek

    SKŁADNIK DODATKOWY:
    1 por

    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    2 jajka
    4 łyżki mąki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ryżowo - warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora drobno posiekać.
    Marchew i pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Wszystkie warzywa przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Usmażone połączyć z ugotowanym ryżem. Dodać natkę pietruszki, wbić jajka i wsypać mąkę. Masę wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Na patelni wysmarowanej olejem nakładać łyżką masę ryżowo - warzywną. Smażyć placki z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować