Ciasto miodownik

4.5 (140 ocen)

  • 50 min

Pyszny...

  • 50 min

Składniki:

  • 1/2 kg. mąki, 5 dag.margaryny PALMA, 10 dag. cukru,mleka więcej, tak aby ciasto się zamiesiło,7 łyżek miodu, 1 jajo,1 łyżeczka sody oczyszczonej.
    Masa: 1 1/2 kostki margaryny PALMA, 10 dag. cukru to utrzeć. 1 budyń śmietankowy, cukier waniliowy mleko to ugotować wg. przepisu.
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto miodownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. To wszystko zagnieść i upiec 3 placki. Forma 24,35. Ciasto przed pieczeniem podziurkować widelcem.Piec az sie zrumieni ok.15 min.
    Zimny budyń dodawać do utartej masy.Przełożyć placki.

Porady

Można najpierw na ciasto wyłożyć marmoladę lub nutellę a póżniej masę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować