Pizzowy strudel

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Pizza zawijana ;)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oleju
    1/2 szklanki mleka
    30g drożdży
    1 łyżeczka cukru
    czosnek granulowany
    zioła prowansalskie
    dodatki:
    10 dkg szynki
    20 dkg pieczarek
    1 cebula
    1 kulka mozzarelli (125g)
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pizzowy strudel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z solą i przyprawami. Drożdże wymieszać z cukrem, zalać ciepłym mlekiem, wymieszać i odstawić na 15 minut. Mąkę wyrobić z drożdżami (trzeba dodać jeszcze około pół szklanki wody), pod koniec dodać olej. Wyrobione ciasto odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.
  • Strudel ;) 2. Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pieczarki i smażyć do odparowania soku. Doprawić do smaku i dodać pokrojoną w kostkę szynkę. Ciasto rozwałkować i wyłożyć pieczarki z szynką i pokrojoną mozzarellę. Posypać ziołami prowansalskimi i słodka papryką. Zwinąć i przełożyć do wysmarowanej olejem keksówki.
  • Podrośnięty strudel 3. Tak przygotowany strudel odstawić w ciepłe miejscu na pół godziny. Ciasto nakłuć widelcem.
  • 4. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować