Pizzowy chlebek cukiniowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny na obiad lub ciepłe drugie śniadanie. Pachnie jak pizza i smakuje wyśmienicie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cukinia starta - 200g
    Czosnek - 2 ząbki
    Szynka - 100g
    Pomidory suszone z oleju - 30g
    Mozzarella - 1szt (125g)
    Oliwki - 6szt
    Jajko - 1 szt
    Jalapeno konserwowe - 3 plasterki
    Mąka krupczatka - 100g
    Zioła prowansalskie - 1 duża łyżeczka
    Pieprz - 1/2 łyżeczki
    Czarnuszka - 1 płaska łyżka
    Olej - do nasmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Zapiekanki

Pizzowy chlebek cukiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizzowy chlebek cukiniowy 1. Startą cukinię odstawiamy na 5 minut i po tym czasie mocno odciskamy. Szynkę kroimy w paski. Czosnek przeciskamy, a resztę warzyw kroimy. Mozzarellę kroimy na małe kostki. Wszystko razem mieszamy z jajkiem, mąką i pieprzem i ziołami.

    Masę przekładamy do natłuszczonej formy keksowej. Posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Zostawiamy do przestudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Porady

Możemy podać od razu lub odgrzać następnego dnia - chlebek tylko zyska na smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować