Pizza ze szparagami

0 (0 ocen)

Na bardzo chrupiącym spodzie

Składniki:

  • Składniki :

    23-25 g drożdży
    500g mąki
    250 ml letniej wody
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka cukru
    sól

    Składniki :

    zielone szparagi,
    starta mozarella,
    szynka szwarcwaldzka,
    pomidory,
    cebula,
    sos do pizzy - pomidorowy

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Szynki

Pizza ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizza ze szparagami 1. Przygotowanie :
    Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj cukier i 1 łyżkę mąki. Rozpuść. Przygotowany rozczyn odstaw na 5 minut.
    Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie i wlej drożdże. Zasyp mąkę z brzegów. Przykryj i odstaw na 15 minut. Następnie dodaj sól i oliwę. Dokładnie wyrób ciasto.
    Uformuj kulę i delikatnie posyp mąką. Włóż do miski i przykryj ściereczka na 30 minut do wyrośnięcia.
    Ciasto wyjmij z miski i przełóż na posypany blat mąką. Zagniataj ponownie przez 8-10 minut. Od czasu do czasu uderzaj ciastem o blat żeby nabrało powietrza.
    Ciasto ponownie uformuj w kulę. Ponownie przykryj i odstaw na 30 minut.
    Ciasto rozwałkuj na posypanym mąką blacie formując cienki placek.
    Pizze zawsze włóż do dobrze rozgrzanego piekarnika.
  • 2. Pomidory i cebulę pokrój. Ciasto rozwałkuj. Posmaruj sosem pomidorowym i ułóż składniki. Włóż pizzę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wiosenna pizza

To może cię zainteresować