Pikantna zupa z żołądków drobiowych i pieczarek

4.49 (176 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna,pikantna zupa,która zadowoli smakoszy pikantnych potraw

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg żołądków drobiowych,1 porcja rosołowa,300g pieczarek,4 ogórki korniszony,papryka marynowana,2 cebule,ząbek czosnku,wegeta,pieprz,papryka słodka i ostra,2łyżki koncentratu pomidorowego,olej do smażenia
    Do zagęszczenia zupy:2łyżki mąki,3 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna zupa z żołądków drobiowych i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1żołądki i porcję rosołową płukamy,zalewamy wodą,solimy i gotujemy aż będą miękkie.Wujmujemy i kroimy w paski
    2..Pieczarki myjemy,kroimy w plastry i dusimy z dodatkiem wegety na oleju.
    3.Cebulę i czosnek kroimy i smażymy na oleju.
    4.ogórki i paprykę kroimy w paseczki.
    5.Do garnka rzucamy pokrojone żołądki i resztę przygotowanych składników,dodajemy koncentrat,przyprawy i gotujemy jeszcze 20 minut.Na koniec zagęszczamy zupę mąką rozmieszaną z wodą i jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować