Flaczki z żołądków drobiowych

4.41 (168 ocen)

  • 2 godz.

Przeważnie flaczki gotuje się z flaków wołowych,jednak można je też ugotować z innych produktów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5kg żołądków drobiowych,2 udka,2 marchewki,2 pietruszki,pól selera,kawałek pora.Przyprawy:majeranek,przyprawa do flaków,pieprz,kucharek.
Wystaw ocenę:

4.41 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki opłukać,zalać zimną wodą i gotować około 2 godzin do miękkości.Na udkach gotujemy wywar,dodajemy warzywa starte na tarce na dużych oczkach,pora kroimy w krążki.Do wywaru dodajemy ugotowane i pokrojone w paseczki żołądki,udka kroimy drobno i też dodajemy do wywaru,doprawiamy przyprawami i robimy zasmażkę.Smacznego.Zasmażka: 1łyżka masła,1 łyżka mąki.Na patelni roztopić masło,dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować