Zupa z żołądków drobiowych

4.49 (203 ocen)

  • 60 min

Jeden ze smaków dzieciństwa. Pyszna i sycąca zupa.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg żołądków drobiowych
    duża cebula
    2 marchewki
    1 pietruszka
    liść laurowy
    2 szt ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna
    przyprawa magi
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
    kostka rosołowa
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w plastry, marchewkę, pietruszkę kroimy w kostkę i wszystko wrzucamy do wywaru z żołądków.
  • 2. Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwilę żeby jarzyny się ugotowały, przyprawiamy do smaku. Dodajemy posiekaną natkę.
  • 3. Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor, dodając około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę. Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy zasmażkę, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować