Pikantna potrawka

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonałe danie na różne okazje. Świetnie smakuje odgrzewane. Znajomi, gdy spróbują, od razu proszą o przepis.

Składniki:

  • ● 1 kg mięsa od szynki
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● puszka groszku
    ● puszka ananasa
    ● czerwona papryka
    ● 12,5 dag masła
    ● 3 łyżki mąki
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● ostra mielona papryka
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Pikantna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy
    w dużą kostkę i smażymy na
    łyżce masła.
  • 2. Warzywa z puszek osączamy.
    Ananasa kroimy w paski,
    a paprykę w dużą kostkę. Warzywa
    i mięso wkładamy do
    garnka, zalewamy wodą. Gotujemy
    około godziny.
  • 3. Z pozostałego masła i mąki
    robimy zasmażkę i zagęszczamy
    zupę. Dodajemy koncentrat,
    doprawiamy solą,
    pieprzem i dość obficie papryką.
    Gotujemy 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Papryka Mięso

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować