Pikantna potrawka z fasolką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Lubię potrawy, które nie wymagają wiele czasu na przygotowanie. Taką potrawą jest właśnie ta fasolka. Jest to danie szybkie, smaczne i sycące, a miłośnicy ostrych smaków będą zachwyceni.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1) puszka czerwonej fasoli
    2) puszka białej fasoli
    3) pojedyncza pierś z kurczaka
    4) 200 g kiełbasy
    5) puszka pomidorów krojonych
    6) 300 ml bulionu warzywnego
    7) papryka czerwona
    8) papryka żółta
    9) 2 średnie cebule
    10) 3 ząbki czosnku
    11) chili
    12) sól, pieprz czarny
    13) 2 liście laurowe
    14) przyprawa do gyrosa
    15) olej
    16) natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantna potrawka z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w grubą kostkę i oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do grosa i chili.
  • 2. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju razem z kawałkami kurczaka.
  • 3. Kiełbasę kroimy w plasterki i dodajemy do kurczaka i chwilę smażymy.
  • 4. Paprykę kroimy w grubą kostkę.
  • 5. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim kawałki papryki. Następnie dodajemy pomidory bulion, osączoną z zalewy fasolę i liście laurowe i doprawiamy solą, pieprzem i chili. Wszystko gotujemy 10 minut, po tym czasie dodajemy kurczaka i kiełbasę z cebulką i gotujemy kolejne 10 minut.
  • 6. Każdą porcję dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Fasola Kiełbasa Kurczak Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować