Piersi z Piekarnika

4.5 (158 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne ,aromatyczne miesko z piekarnika-Polecam :-)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi kurczaka: 2 sztuki
    - mrynata w płynie Kamis szlachecka: 1 opakowanie
    - bazylia świeża posiekana: 2 szczypty
    - natka pietruszka posiekana: 2 szczypty
    - sól. pieprz: 0.5 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piersi z Piekrnika 1. Piersi kurczaka myjemy-wycieramy ręcznikiem papierowym. Gorę mięska nacinamy w kratkę.
    Wkładamy do miseczki ,do tego wlewamy naszą marynatę. Porządnie wcieramy z kazdych stron.
    Przykrywamy miseczkę talerzykiem bądż folią aluminiową i odkładamy do laodówki na całą noc żeby dobrze nam miesko przeszło.
    Po tym czasie wykładamy pierś na blaszkę z kratką,posypujemy zieleninką,przykrywamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 1h.Po godzinie pieczenia odkrywamy pokrywę i podpiekamy z 10-15 minut do zarumienienia się i gotowe.

    SMACZNEGO . . . . .

    Podajemy z czym kto lubi :)
    Ja podłam z ziemniaczkami i sałatka z pomidorów :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować