Pierś z kurczaka z orzechami włoskimi i selerem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie piersi z kurczaka z orzechami włoskimi nadaje potrawie niecodzienny smak.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
    2 łyżeczki sosu sojowego
    1 łyżeczka mąki kukurydzianej
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju
    1 ząbek czosnku
    120 g orzechów włoskich
    3 łodygi selera naciowego, pokrojone w ukośne plastry
    140 ml wody
    2 łyżeczki sosu rybnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z orzechami włoskimi i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka połącz z sosem sojowy, mąką kukurydzianą, solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzej olej i dodaj czosnek, smaż przez około 1 minutę.
    Wyjmij czosnek, włóż kawałki kurczaka w dwóch turach. Smaż szybko, nie dopuszczając do zrumienienia mięsa.
    Wyjmij kurczaka, a wsyp orzechy włoskie. Smaż przez około 2 minuty, aż staną się chrupiące i lekko przyrumienione.
    Do orzechów dodaj pokrojonego selera i smaż prze około 1 minutę.
    Dolej sosu rybnego i wody, doprowadź do wrzenia, włóż kurczaka i zamieszaj, by sos pokrył wszystkie składniki.

Porady

Potrawę podaję z ryżem gotowanym lub smażonym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować