SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI

4.5 (152 ocen)

  • 15 min

Zdrowa i chrupiąca sałatka. Doskonała jako dodatek kolacji.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 łodygi selera naciowego
    2 średnie kiszone ogórki
    1 jabłko
    0,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 ugotowane jajko
    1 łyżka posiekanych liści selera
    sól' pieprz, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z selerem naciowym i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone łodygi selera naciowego pokroić w drobne plasterki.
  • 2. Dodać posiekane orzechy włoskie, ogórki kiszone oraz obrane, pokrojone w drobną kostkę jabłko.
  • 3. Całość połączyć z jogurtem i majonezem oraz doprawić całość do smaku solą, pieprzem i cukrem.Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki do schłodzenia.
  • 4. Posypać posiekanym żółtkiem jaja wymieszanym z natką i przybrać białkiem jaja.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować