Pierś z kurczaka w sosie czosnkowym

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Po prostu pycha!

  • 40 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    1 cebula
    6 ząbków czosnku
    natka pietruszki
    olej
    oregano
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka pokroić na większe kawałki. Dodać odrobinę soli, pieprzu i dużą dawkę oregano. Przesmażyć na oleju. Przełożyć do garnka.
  • 2. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić i przełożyć do kurczaka.
  • 3. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa i dusić 10 minut pod przykryciem, z odrobiną wody.
  • 4. Kiedy danie będzie gotowe, przełożyć kurczaka do półmiska, a pozostały sos zmiksować blenderem.
  • 5. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować