Pierś z kurczaka gotowana na parze z warzywami

4.49 (171 ocen)

Dietetyczny obiad.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1/3 cukinii
    1 marchewka
    2-3 ziemniaki
    3-4 pieczarki
    kilka różyczek kalafiora
    2,5 łyżeczki wegety
    łyżeczka ziół prowansalskich
    łyżeczka oregano
    pieprz
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka gotowana na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka 1. Piersi z kurczaka oczyścić, włożyć do miseczki, polać olejem, posypać z wierzchu 1,5 łyżeczki wegety, ziołami oraz pieprzem. Wstawić do lodówki na około 1/2h.
  • warzywa 2. Marchewkę obrać pokroić w grubsze plasterki, kalafiora podzielić na różyczki, cukinię w plasterki, ziemniaki w mniejsze kawałki.
  • pierś z kurczaka 3. Piersi z kurczaka ułożyć nad cedzakiem nad parą wraz z kalafiorem, gotować pół godziny.
  • warzywa gotowane na parze 4. Na drugim cedzaku po upływie pół godz układamy warzywa, posypujemy łyżeczką wegety i gotujemy kolejne pół godziny do miękkości warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować