Wieprzowe pulpeciki

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Ich wielkim zwolennikiem jest mój mąż i syn, dla nich bardzo często je robię.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
    1 jajko
    1 kajzerka
    1 szklanka wody zimnej
    sól i pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    ok 1 szklanka gorącej wody
    1ccebula
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Wieprzowe pulpeciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić wraz z cebulą i namoczoną w zimnej wodzie kajzerką, dodać jajko, dobrze wyrobić i przyprawić do smaku. Z masy mięsnej wykonać małe pulpeciki. Pulpeciki kłaść na rozgrzany tłuszcz i przysmażyć na rumiano, po czym podlać wrzątkiem i dusić jeszcze ok pół godziny pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować