Pierś z kaczki w towarzystwie papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kaczki umyć,oczyścić,opłukać następnie natrzeć solą,pieprzem i majerankiem.Posmarować chrzanem.Połowę papryki pokroić w słupki i faszerować pierś wraz z żółtym serem pokrojonym w słupki.Zwinąć pierś w roladkę.Dusić pod przykryciem . Kasze perłową ugotować na sypko.Cebule i grzyby pokroić w kostkę i podsmażyć. Połączyć z ugotowaną kaszą.Doprawić solą i pieprzem. Pomarańcze pokroić w kostkę wraz z pozostałą papryką poddusić dodać posiekana pietruszkę, doprawić imbirem,solą,pieprzem i zagęścić mąką ziemniaczaną rozcieńczoną z wodą doprowadzić do wrzenia,Tak powstałym sosem polewać kaczkę.
Komentarze