20 dag piersi z indyka
1/4 łyżeczki przyprawy do indyka
szczypta pieprzu białego
sól
pieprz
5 dag fasolki mrożonej zielonej
5 dag fasolki mrożonej żółtej
50 g pomidorków koktajlowych
sos słodko-kwaśny
oliwa
szczypiorek
Pierś z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do indyka, pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
Fasolę ugotować na pół twardo.
Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć pierś z indyka, pod koniec dodać fasolę i pomidorki koktajlowe. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć na talerz, obsypać szczypiorkiem, podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Komentarze