Pierożki nadziane mięsem drobiowym podane z sosem serowo-porowym.
60 min
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
SKŁADNIKI NA FARSZ:
1/2 kg mięsa z udźca kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju rzepakowego
sól, świeżo mielony pieprz do smaku
1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego (ewentualnie natka pietruszki)
SKŁADNIKI NA CIASTO:
1/3 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
1 szklanka ciepłej wody
1 jajko
1/2 łyżeczki soli
mąka pszenna - tyle ile się wgniecie (ok. 3 szklanki)
SKŁADNIKI NA SOS:
czubata łyżka masła
płaska łyżka mąki pszennej
1 szklanka drobno pokrojonego pora
1/2-1 szklaki mleka
2/3 szklanki startego sera żółtego
sól, świeżo mielony pieprz
Komentarze