Pierogi z kaszą gryczaną, boczkiem i kiełbasą...

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Po prostu pyszne

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki ciasta pierogowego:
    mąka 1 kg
    woda 550ml
    olej 3 łyżki

    Składniki farszu:
    kasza gryczana 200 g
    boczek wędzony 50 g
    kiełbasa 50 g
    cebula 1 szt
    sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą gryczaną, boczkiem i kiełbasą... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu i mielimy maszynką na grubych oczkach. Kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie szklista dodajemy kaszę. Przesmażamy wszystko minutkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Zagniatamy składniki na ciasto pierogowe ( wody tyle ile wchłonie mąka). Ciasto cienko rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy krążki. Na wycięte kółka nakładamy farsz i formujemy pierogi. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Przed podaniem podsmażamy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować