Placuszki makaronowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smak z dzieciństwa

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    1 mała cebula
    200 g wędzonego boczku
    200g ugotowanego makaronu typu nitki
    4 jajka
    olej do smażenia
    sól
    pieprz

Placuszki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na 10 minut, następnie dobrze odcisnąć. Boczek pokroić w cienkie plastry, cebulę w drobną kostkę. Boczek i cebulę przesmażyć na oleju, ostudzić dodać makaron, cukinię i jajka. Dokładnie wymieszać. Doprawić. Smażyć niezbyt duże placki. Podawać z sosem pomidorowym, kwaśną śmietaną....itp.

Porady

Żeby zaoszczędzić trochę czasu warto kupić boczek w plastrach...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy