Pierogi postne

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gustuję w szybkich do przyrządzenia potrawach. Często więc korzystam z półproduktów.

Składniki:

  • ● 1 kg kiszonej kapusty
    ● po małej puszce groszku, kukurydzy i czerwonej fasoli
    ● 2 papryki
    ● ok. 50 dag mąki
    ● op. purée ziemniaczanego
    ● 3 jajka
    ● łyżka masła
    ● olej
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kapusta kiszona

Pierogi postne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek, kukurydzę i fasolę
    osączamy. Kapustę płuczemy
    i gotujemy. Papryki
    myjemy i usuwamy gniazda
    nasienne. Miąższ kroimy
    w kostkę i smażymy na oleju.
    Mieszamy z kapustą i warzywami
    konserwowymi. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Purée przygotowujemy
    według przepisu na opakowaniu. Dodajemy jajka, masło,
    mąkę i sól. Wyrabiamy
    ciasto. Rozwałkowujemy
    i wykrawamy kółka. Wykładamy
    porcje farszu i zlepiamy
    pierogi. Smażymy w głębokim
    oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować