Piernik bez miodu przekładany

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas. Co roku na moim stole gości to ciasto. Niezapomniany aromatyczny smak. Polecam!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    6 jajek
    słoik dżemu wiśniowego
    2 szklanki cukru
    2 szklanki mleka
    5 szklanek mąki
    szklanka oleju
    cukier waniliowy
    po 2 łyżeczki przyprawy do piernika, sody i kakao

    Masa:
    szklanka cukru
    3/4 szklanki mleka
    30 dag margaryny
    cukier waniliowy
    3 szklanki mleka w proszku

    Polewa:
    tabliczka czekolady
    pół kostki margaryny

    oraz:
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery

Piernik bez miodu przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wylać na dużą blachę. Piec 50 minut w 180° C. Po upieczeniu przekroić na pół.
  • 2. Masa:
    Mleko zagotuj z cukrami. Ostudź. Margarynę ucieraj, dodając mleko i mleko w proszku. Masą przełóż piernika.
  • 3. Składniki polewy stop, polej ciasto i udekoruj posypką. Schłódź.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować