Pieczone szparagi z jajkiem

4.49 (185 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sezon na szparagi rozpoczęty więc można poszaleć. Pieczone szparagi z jajkiem swoim smakiem zachwycają.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek zielonych szparagów
    5 jajek
    Kawałek masła
    Sól
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Pieczone szparagi z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi należy opłukać i odciąć zdrewniałe końcówki.

    Piekarnik nagrzać do 230 stopni. Blaszkę wysmarować masłem.

    Wyłożyć szparagi. A na nie wrzucić trochę masła. Piec przez 15 minut. Po tym czasie je obrócić i piec jeszcze przez 5 minut.

    Następnie wyciągnąć, wbić jajka na szparagi oraz posolić i trzymać w piekarniku do chwili aż białko się zetnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować