Pieczona pierś z kurczaka z wiosennymi warzywami

4.5 (198 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowa, dietetyczna, kolorowa, wiosenna potrawa

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 150 gramów
    - cytryna mala: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek Extra Vergin: 3 łyżki
    - pęczek rzodkiewek: 1 sztuka
    - młoda marchewka: 200 gramów
    - pietruszka korzen mała: 3 sztuki
    - cebula szalotka: 1 sztuka
    - młode ziemniaki: 4 sztuki
    - koperek swiezy posiekany: 2 łyżki
    - Sól i pieprz do smaku.: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona pierś z kurczaka z wiosennymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:

    Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
    Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i kropimy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy łyżką oliwy.
    Kurczaka wkładamy do piekarnika i pieczemy 15min.
    W tym czasie obieramy warzywa i mieszamy w misce z oliwą, solą i pieprzem
    Wyjmujemy po 15 min kurczaka i kładziemy warzywa i skrapiamy resztą soku z cytryny i zapiekamy 25min.
    Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem
    Pysznie i zdrowo :))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować