Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Po tym czasie odcedzić i osuszyć.
Mięso umyć i osuszyć. Pozbawić błon i tłuszczu. Rozkroić wzdłuż na dwie części. Olej wylać na dłoń i posmarować oba kawałki mięsa z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie przyprawą suszone pomidory.
2.Pieczarki obrać ze skórki. Przekroić na ćwiartki. Przełożyć do miski. Cebulę pokroić w cienki plasterki, podobnie obraną marchewkę pokroić. Dodać fasolkę. Dodać sól, pieprz i harissę. Następnie dodać olej i wymieszać dokładnie.
3.Na papierze do pieczenia ułożyć plaster mięsa i połowę warzyw. Zawinąć jak cukierka. Przygotować drugi taki pakunek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 35 minut. Wyjąć i podawać w papilocie. Smacznego!
Komentarze