Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach

4.47 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 4 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wykonanie jest tak banalnie proste,że szok. Ale drugi szok przychodzi gdy otwieramy parujacą torebkę! Obiad jest tak pyszny,że trudno mu się oprzeć;)

  • 4 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1/2 marchewki
    80 g mrożonej fasolki szparagowej zielonej
    4 pieczarki
    1/2 cebuli
    sól, pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki harrisy
    1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z bazylią
    2,5 łyżeczki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Po tym czasie odcedzić i osuszyć.
    Mięso umyć i osuszyć. Pozbawić błon i tłuszczu. Rozkroić wzdłuż na dwie części. Olej wylać na dłoń i posmarować oba kawałki mięsa z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie przyprawą suszone pomidory.
  • wymieszać warzywa z przyprawami 2. Pieczarki obrać ze skórki. Przekroić na ćwiartki. Przełożyć do miski. Cebulę pokroić w cienki plasterki, podobnie obraną marchewkę pokroić. Dodać fasolkę. Dodać sól, pieprz i harissę. Następnie dodać olej i wymieszać dokładnie.
  • zawinąć papier jak cukierek 3. Na papierze do pieczenia ułożyć plaster mięsa i połowę warzyw. Zawinąć jak cukierka. Przygotować drugi taki pakunek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 35 minut. Wyjąć i podawać w papilocie. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Harissa Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować