Pieczarki ze szpinakiem i kotlety mielone z ryżem

0 (0 ocen)

Kolejna wariacja ze szpinakiem i pieczarkami w roli głównej mojego autorstwa. Danie może być podawane jako samodzielny posiłek jak również jako dodatek do mięsa mielonego.

Składniki:

  • Składniki na pieczarki ze szpinakiem:
    - 40dag pieczarek
    - pół paczki świeżego szpinaku
    - cebula
    - ząbek czosnku
    - garść natki z pietruszki
    - sól, pieprz, oliwa, ocet winny z chili
    - 2 łyżki ukwaszonej śmietany

    Składniki na mielone z ryżem:
    - paczka mielonego
    - pół torebki ugotowanego ryżu
    - ząbek czosnku
    - łyżka natki z pietruszki
    - 1 jajko
    - sól i pieprz
    - otręby pszenne, żytnie, mąka kukurydziana( razem wymieszać na panierkę)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki ze szpinakiem i kotlety mielone z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie pieczarek ze szpinakiem:
    Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Pieczarki umyć pokroić na grube kawałki i wrzucić do cebuli, dusić do miękkości, w tym czasie umyć szpinak, zagotować wodę na patelni posolić, na wrzątek wrzucić szpinak gotować 3 minuty odcedzić, pokroić dodać do pieczarek, zatrzepać śmietaną.

    Wykonanie kotletów mielonych z ryżem:
    Posiekać czosnek i natkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą doprawić solą i pieprzem. Formować duże kotlety( 6 sztuk) Panierować w otrębach z mąką. Smażyć na silnie rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.

Porady

Do przygotowania potrawy koniecznie użyj świeżego szpinaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować