boczniaki w sosie pomidorowym

4.5 (192 ocen)

Dla miłośników dań z grzybów. Polecam będzie pysznie:)

Składniki:

  • Składniki:
    - 0,5 kg boczniaka
    - 20 dag surowego boczku
    - 1 średnia cebula
    - puszka pomidorów krojonych lub całych
    - sól, pieprz, imbir, ziele angielskie, liść laurowy, pół łyżeczki rozmarynu, trochę świeżej bazylii, 3 ząbki czosnku, kminek, ostra papryka.
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Boczniaki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Boczniaki w sosie pomidorowym 1. Boczek pokroić w paski i wysmażyć, dodać posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Dodać wszystkie przyprawy oprócz bazylii. Boczniaki umyć i pokroić w grube paski, wrzucić do boczku i podsmażyć, a następnie dusić do miękkości grzybów. Dodać pomidory z puszki, na koniec duszenia posypać bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować