Pieczarki z serem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy , cebule obieramy .Pieczarki kroimy w drobna kosteczkę tak samo cebulę . na głębszej patelni rozgrzewam masło i smażę cebule aż do zarumienienia , następnie dodaje pokrojone pieczarki wszystko razem smażymy Az do wyparowania wody z pieczarek . następnie doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem. Studzimy . Następnie ścieramy ser żółte na tarce jarzynowej dokładnie mieszamy farsz .
Rozwijamy ciasto francuskie na papierze na środek wykładamy gotowy farsz .Po bokach nacinamy wąskie paski i zawijamy z góry i dołu następnie raz z lewej raz z prawej strony te cienkie paski tak aby ciasto na siebie zachodziło.
2.Po zakończeniu zawijania ciasta rozbijamy i rozmącamy jedno jajko . Za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy ciasto jajkiem ,
3.Tak gotowe wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 35 minut.
4.Gotowe smacznego
5.ciasto po przekrojeniu
Porady
cisto wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno
Komentarze