PIECZARKI Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

4.5 (160 ocen)

pieczarki ser żółty i ciasto francuskie kocha moja cała rodzina i dzisiaj taka oto kolacja powstała

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    1 OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO
    500 g pieczarek
    2 cebule
    230 g sera żółtego
    1 łyżka masła
    Przyprawa uniwersalna do warzyw
    Pieprz
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Pieczarki z serem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zawijanie ciasta 
1. Pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy , cebule obieramy .Pieczarki kroimy w drobna kosteczkę tak samo cebulę . na głębszej patelni rozgrzewam masło i smażę cebule aż do zarumienienia , następnie dodaje pokrojone pieczarki wszystko razem smażymy Az do wyparowania wody z pieczarek . następnie doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem. Studzimy . Następnie ścieramy ser żółte na tarce jarzynowej dokładnie mieszamy farsz .
    Rozwijamy ciasto francuskie na papierze na środek wykładamy gotowy farsz .Po bokach nacinamy wąskie paski i zawijamy z góry i dołu następnie raz z lewej raz z prawej strony te cienkie paski tak aby ciasto na siebie zachodziło.
  • zwiniete ciasto
2. Po zakończeniu zawijania ciasta rozbijamy i rozmącamy jedno jajko . Za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy ciasto jajkiem ,
  • cisto po upieczeniu
3. Tak gotowe wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 35 minut.
  • image-1ypydnj 4. Gotowe smacznego
  • image-27onig3 5. ciasto po przekrojeniu

Porady

cisto wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ciasto francuskie Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować