Faszerowane pieczarki w cieście francuskim

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Taka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie dzięki orzechom, a całość rozpływa się w ustach.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    • 1 płat ciasta francuskiego
    • 6 dużych pieczarek
    • 3 łyżki orzechów włoskich posiekanych
    • 1 jajko ugotowane na twardo
    • 1 jajko surowe
    • 1/2 małej cebuli
    • 2 łyżki masła
    • sól, pieprz do smaku
    • 6 łyżeczek bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Faszerowane pieczarki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 1. • Pieczarki umyć, odciąć trzonki i posiekać je drobno.
    • Cebulę pokroić w kosteczkę i zrumienić razem z pokrojonymi trzonkami pieczarek na maśle.
    • Do lekko przestudzonej masy dodać posiekane jajka i orzechy oraz surowe jajko. Doprawić solą i pieprzem.
    • Nakładać farsz do kapeluszy, docisnąć na bułce tartej wysypanej na talerzyk.
    • Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów, na każdym położyć faszerowaną pieczarkę i skleić palcami ciasto tworząc koperty.
    • Piec w temp. 180 st.C przez 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować