Pieczarki w cieście

4.49 (194 ocen)

  • 30 min

Inne pyszne wydanie pieczarek

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag małych pieczarek
    szklanka mąki
    pół szklanki mleka
    jajko
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Pieczarki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy nie odcinając nóżek.
  • 2. W misce przygotowujemy ciasto, łączymy mąkę z mlekiem i jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Rozgrzewamy olej, pieczarki zanurzamy w cieście i smażymy na złoto. Podajemy z dodatkiem sosów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować