Pieczarki w cieście francuskim

4.5 (144 ocen)

  • 40 min

Dodatek do barszczyku lub przekąska na inne okazje

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 op
    15 małych pieczarek
    100 g sera białego
    1 łyżka siekanego koperku
    sól
    pieprz
    jajko
    mak
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Pieczarki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki w cieście francuskim 1. Z pieczarek wyrwać korzonki, jajko wybić do miseczki i rozmącić, połowę dodać do sera , do sera również dodać koperek, doprawić solą i pieprzem, ugnieść widelcem i nałożyć do wnętrza pieczarek.
    Ciasto rozwinąć, posmarować całość jajkiem i przeciąć za pomocą radełka na 15 kwadratów. Pozostały ser rozłożyć na środku kwadratów, na tym kłaść pieczarki i zawinąć rogi do góry po czym skleić je dokładnie lekko skręcając
  • Pieczarki w cieście francuskim 2. . Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować jajkiem i posypać makiem. piec w temp 200 st ok 20 min, aż do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować