Pieczarkada z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis dostałam od mojej mamy, która go dostała od swojej mamy, a ta z kolei dostała go ponad 20 lat temu od znajomej :-)

  • 15 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka ( w przepisie oryginalnym była połówka upieczonego kurczaka pokrojonego na małe kawałki )
    250g pieczarek
    2 ząbki czosnku
    1 szklanka śmietany 18%
    1 jajo
    150g żółtego sera
    Sól,pieprz
    1 łyżeczka curry
    1 łyżka posiekanej pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Pieczarkada z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i też usmażyć na złoto. Kurczaka z grzybami przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • 2. Śmietanę wymieszać z jajkiem, połową starego żółtego sera, solą, pieprzem, czosnkiem i curry, zalać mięso i posypać resztą sera.
  • 3. Piekarnik rozgrzać do 180' i zapiekać aż wierzch będzie rumiany.

    Przed podaniem posypać pietruszką.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować