Pide z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-Cukier,sól, drożdże wymieszać w 1/3 szklance mleka, odstawić do wyrośnięcia.
-Do drożdży dodać mąkę,oliwę,resztę mleka, dokładnie wyrobić, odstawić do wyrośnięcia.
-Paprykę, cebulę pokroić w kostkę.
-Pomidory sparzyć, pokroić.
-Piersi kurczak pokroić w drobną kostkę.
Przyprawić kurczaka ziołami, czosnkiem, papryką. Podsmażyć kurczaka dodać -cebulę,czosnek przeciśnięty przez praskę, pastę chili, paprykę krótko podsmażyć.
-Dodać pomidory, przecier , dusić aż sos zgęstnieje.
-Doprawić pieprzem, solą, papryką gotując, jeszcze chwilę.
-Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować dwa okrągłe placki.
-Na środku każdego nałożyć farsz, skleić boki.Uformować kształt łódki.
-Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni około 20 minut.
Komentarze