Pasztet rybny

4.49 (176 ocen)

  • 30 min

Jeśli ktoś lubi ryby pod różnymi postaciami to koniecznie musi spróbować tego pasztetu.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g ryby np. morszczuk
    4 jajka
    1 bułka
    ½ szklanki mleka
    1 cebula
    100g sera żółtego
    200g pieczarek
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka soku z cytryny
    Szczypta gałki muszkatołowej
    Pęczek koperku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Dwa jajka ugotować na twardo. Pieczarki obrać, pokroić w talarki i przesmażyć na odrobinie oleju. Rybę, bułkę, czosnek, jajka na twardo, pokrojoną cebulę i pieczarki zmielić w maszynce do mięsa. Ser zetrzeć na drobnych oczkach, koperek posiekać, połączyć ze zmieloną masą. Doprawić do smaku. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 – 40 minut w 180 stopniach. Studzić w foremce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować