Paszteciki babuni

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Paszteciki dawniej robiła moja babcia, później mama, a teraz ja.

Składniki:

  • Farsz: 25 dag mięsa wieprzowego
    ● bułka
    ● jajko
    ● sól
    ● 3 dag masła
    ● cebula
    ● pieprz
    Ciasto: 2 szkl. mąki
    ● 13 dag margaryny
    ● 2 jajka
    ● 2 dag drożdży
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● sól
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki babuni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: pokrojoną cebulę
    smażymy na maśle. Mięso
    mielimy w maszynce z namoczoną
    bułką. Dodajemy
    cebulę, jajko i doprawiamy.
  • 2. Ciasto: margarynę siekamy
    z mąką. Dodajemy pokruszone
    drożdże, jajko, śmietanę
    i szczyptę soli. Wyrabiamy
    i rozwałkowujemy. Wykrawamy
    prostokąty, nakładamy
    farsz i zwijamy. Smarujemy
    rozkłóconym jajkiem. Pieczemy
    ok. 30 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować